SKU: AE-MP-00-main Categories , , Tag

Medie preparator

Mediaberedare optimerar arbetsflödet i mikrobiologi- och växtvävnadsodlingslaboratorier genom att spara kostnader, förberedelsetid och arbetsbelastning.

Autoklav för produktion av mikrobiologiska medier

Flerfunktionell autoklav för fasta ämnen och vätskor, designad för att möta steriliseringsbehoven i industriella och forskningsmiljöer inom farmaceutisk, kemisk och bioteknologisk industri.

Alla Top line vertikala autoklaver erbjuder de bästa anslutningsfunktionerna i sin klass och följer de senaste reglerna för elektroniska poster och datakontroll för att kunna arbeta under FDA- och GMP-miljöer.

Snabb uppvärmning av mediet. Den uppnådda sterilitetsnivån är densamma på alla punkter i mediet. Användningen av en PT-100 flexibel temperaturprob för direkt temperaturövervakning säkerställer full spårbarhet för alla processer.

Automatisk dosering sker vid önskad temperatur och i varierande hastigheter. Exakt volym i alla skålar. Flera olika doseringsmetoder tillgängliga och stöd för externa doserare, vilket gör det möjligt att skala efter behov.

Ergonomisk design, optimal operatörssäkerhet, flera automatiska funktioner och minimerad risk för korskontaminering.

Är du intresserad av de här produkterna?

Effektivisera din förberedelsetid, påskynda doseringen och minska arbetsbelastningen

Njut av mycket snabbare produktionstider jämfört med den traditionella autoklavmetoden. Beredningsvolymerna varierar från 2 l till 90 l, med doseringshastigheter från 7 mL/s till 100 mL/s. Välj den dispenseringstemperatur som bäst uppfyller dina krav.

Problemfri rengöring med flera automatiska funktioner

Dispenseringslinjer kan rengöras och desinficeras före, under och efter dispenseringsfasen med ångpulser som når hela linjens längd för att förhindra kontaminering. Du kan pausa doseringsfasen för att undvika gelbildning. Innerbehållaren har ergonomiska handtag och kan enkelt tas bort.

Sterilisera professionellt med utmärkt reproducerbarhet

Användningen av den flexibla sonden och F₀-styrningen möjliggör sterilisering med maximal precision. Möjlighet att konfigurera program med ramper för att förbereda speciella recept. Minimerar risken för kontaminering, utfällning, homogenitet eller överkokning. Registrera och analysera behandlingen av varje batch.
  • Beredning av agar

  • Växtvävnadsodling

  • Beredning av buffertlösning

  • Beredning av lysogeniseringsbuljong

Så Här Kan Du Använda Din Raypa Autoklav

Step by step

AE-MP Fas 1

A. Uppvärmningsfas

De kraftfulla värmeelementen i steriliseringskammaren värmer upp vattnet så att det bildas mättad ånga och värmer upp odlingsmediet i den inre behållaren. Samtidigt säkerställer den justerbara magnetomröraren en korrekt upplösning av det lösta ämnet i lösningsmedlet.
Ae-mp 2

B. Steriliseringsfas

När steriliseringstemperaturen har uppnåtts i mediet inleds steriliseringsfasen och temperaturen hålls exakt under den fördefinierade tiden.
Ae-Mp 3

C. Fas för kylning och dispensering

Slutligen inleds en snabbkylningsfas med tryckstöd, där vattenspolarna runt steriliseringskammaren aktiveras för att snabbt kyla lasten tills den når doseringstemperaturen, som bibehålls på obestämd tid tills allt förberett odlingsmedium har doserats. Antibiotika, pH-korrigerare eller termolabila ingredienser kan doseras när som helst med hjälp av de externa doseringsportarna.

Relaterade produkter

Scandiagnostics

Vår webbplats är för närvarande under underhåll för att förbättra din upplevelse. Vi arbetar hårt för att vara tillbaka så snart som möjligt. Tack för ditt tålamod!